Ennakko-ohje

Avaa linkistä Erä SM 2011 ennakko-ohje .PDF-muodossa:
Erä SM 2011 ENNAKKO-OHJE

HUOM!!! EMIT-lisäys ennakko-ohjeeseen 25.8.2011 klo 14:00
Mikäli partio omistaa emit-kortin (suunnistuskisoista tuttu elektroninen leimauskortti) ottakaa se mukaan ja valmistautukaa ilmoittamaan Emit-kortin numero ilmoittautumisen yhteydessä. Sunnuntaina on käytössä Emit-leimaus.
Ne jotka eivät omista korttia saavat sen järjestäjältä lainaan sunnuntaiksi. 

ENNAKKO-OHJE ERÄVAELLUKSEN SM-KILPAILUIHIN
8.–11.9.2011 HÄMEEN JÄRVIYLÄNGÖLLÄ

 Kokoontuminen

 Kilpailukeskus sijaitsee Riihisalon vapaa-aikakeskuksessa, osoitteessa Rautakoskentie 421, Loppi. Ilmoittautuminen torstaina 8.9.2011 klo 8.00-10.00 kilpailukeskuksessa. Kilpailukeskukseen on opastus Lopelta Forssan suuntaan johtavalta tieltä numero 54. Karttapaikkalinkki: http://tinyurl.com/riihisalokartta

Kilpailun kesto ja aikataulu

 Kilpailu alkaa torstaina 8.9. klo 10.15. Kaikki sarjat yöpyvät maastossa kolmena yönä torstaista sunnuntaihin. Kukin partio kantaa tarvitsemansa varusteet ja ruuat mukanaan. Kilpailun arvioidaan päättyvän sunnuntaina 11.9. noin klo 11 mennessä kaikkien sarjojen osalta. Maali on kilpailukeskuksessa, jossa myös jaetaan palkinnot tulosten selvittyä, arviolta noin klo 12.30.

Majoitus ja ruokailu

 Jos tarvitsette majoitusta ennen kilpailua, sopikaa asiasta itse esimerkiksi Riihisalon vapaa-aikakeskuksen kanssa (http://www.riihimaki.fi/Riihimaki/Riihisalo/ puh. (019) 448 834) tai tiedustelkaa muilta alueen palveluntarjoajilta (www.loppi.fi/matkailu). Riihisalossa on mahdollisuus myös maksulliseen telttailuun (10e/teltta).

Riihisalossa on kahvion palvelut käytettävissä. Kilpailun jälkeen Riihisalossa on mahdollisuus ruokailla huokeaan hintaan (Hernekeitto, leipä, juoma 4€; pizzaa, hampurilaisia ym.), B-oikeudet.

Säännöt

 Kilpailussa noudatetaan 3.2.2010 vahvistettuja Erävaelluksen SM-kilpailujen sääntöjä. Säännöt ovat nähtävissä kilpailun verkkosivuilla http://www.suomenlatu.fi/erasm > Säännöt.

Kilpailua voi seurata tapahtuman aikana kilpailun nettisivuilta www.suomenlatu.fi/erasm , jonne päivitämme tietoa kilpailun etenemisestä. Yleisörasteista tiedotetaan nettisivuilla ja kilpailukeskuksessa kunkin kilpailupäivän aamuna.

Kaikkia kehotetaan noudattamaan liikkumisessaan huomaavaisuutta ja jokamiehen velvollisuuksia sekä kansallispuistoissa niiden järjestyssääntöjä. Noudatamme roskattoman retkeilyn periaatetta.

Kartat

Kilpailukarttoina käytetään A3 kokoisia karttakopioita 1:30 000 sekä suunnistuskarttaa (su). Lisäksi tehtävissä erikoiskarttoja mm 1:50 000.

Partion pakollinen varustus

 • kullekin kantolaite
 • majoite* (esim. laavu, loue tai teltta)
 • kullekin makuupussi ja makuualusta
 • kirves ja saha, jolla saa sahattua halkaisijaltaan20 cmpöllin poikki
 • kullekin puukko**
 • kullekin kompassi
 • kartansuojuksia (kartat A3)
 • ensiapupakkaus
 • muistiinpanovälineet (ainakin lyijykynä ja tussi)
 • musta ohutkärkinen tussi
 • valolaitteet paristoineen kullekin
 • välineet rintanumeroiden kiinnittämistä varten (hakaneuloja ja kuminauhaa)
 • tulitikut
 • nuotiollekin soveltuva vähintään1 litrankokoinen kannellinen ruuanvalmistusastia: kattila, pakki tms.
 • retkikeitin ja sen polttoaine
 • hernekeittosäilyketölkki435 grammaa(eli halkaisija7 cmja korkeus10,5 cm, keiton saatte syödä erään tehtävän jälkeen)
 • muut kilpailun aikana tarvittavat ruuat, juomat sekä ruokailuvälineet
 • matkapuhelin, jonka järjestäjä sinetöi ennen lähtöä (hätätapauksia varten)
 • digitaalikamera (suosittelemme pokkarikokoa)***
 • muovikassi
 • neula ja vahvaa lankaa
 • ohutta rautalankaa noin5 metriä

* Kaikkina öinä ei ole nuotiontekomahdollisuutta. Yöpymisen pisteytys ei riipu siitä, onko majoite avo- vai umpimallia. Majoitteen täytyy suojata koko partio sateelta. Majoiteriu’ut saa järjestäjiltä.

** Puukoista ainakin yhden on oltava sellainen, että sen tylsyminen kilpailutehtävässä ei harmita.

*** Digikameran muistikortti on tyhjennettävä ennen kilpailuun saapumista. Otatte kameralla kuvia kilpailussa ja järjestäjät tallentavat ottamianne kuvia tietokoneelle. Meillä on käytettävissämme kaikki yleisimmät muistikortit tunnistava muistikortinlukija, mutta jos tiedät kamerasi/muistikorttisi olevan erikoinen, ota mukaan kameran yhteydessä tullut siirtokaapeli.

Varusteiden valintaan vaikuttavat seikat

Kilpailun aikana on noin 60 metriäleveä vesistön ylitys partioiden omia varusteita käyttäen. Tukirankoja on järjestäjien puolesta.

Kilpailukeskuksesta ja yörasteilta saa juomavettä. Lisäksi pyrimme järjestämään yhden vedenjakopisteen kunkin päivän puolivälin rastille.

Suosittelemme ottamaan kullekin kilpailijalle yhden sellaisen ruuan, joka valmistuu kaatamalla kuumaa vettä päälle (esim. yksittäispakattu nuudelipaketti). Suosittelemme myös mm. herätyskelloa aamuherätyksiin.

Muu varustus kehotetaan valitsemaan kokemuksen ja harkinnan mukaisesti huomioiden kilpailun säännöt ja olosuhteet. Keskeyttäneiden partioiden edellytetään palaavan pääsääntöisesti omin voimin lähimmälle rastille tai yöleiriin, josta heidät kuljetetaan kilpailukeskukseen muun rastilta tapahtuvan liikenteen yhteydessä, viimeistään rastin sulkeutuessa.

Kielletyt asiat

 Matkapuhelimien, GPS-laitteiden, tietokoneiden tai vastaavien, muistioiden, omien karttojen, ohjekirjojen sekä taskulaskimien käyttö on kilpailun aikana kielletty. Kelloksi hyväksytään myös rannetietokone poislukien laitteet, joista pystyy lukemaan GPS-dataa suorituksen aikana.

 Liikkuminen Lopen ja Tammelan kuntien alueella on kielletty maastossa ja metsäautoteillä kahden viikon ajan ennen kilpailua.

Vakuutukset ym.

 Kilpailijat toimivat omalla vastuullaan. Tapahtumalle on voimassa Suomen Ladun tilaisuuksien tapaturmavakuutus (alle 75-vuotiaille) ja järjestäjän vastuuvakuutus. Suosittelemme myös oman vakuutusturvan tarkastamista.

Osanottomaksuun sisältyvät tapaturmavakuutuksen lisäksi kilpailukartat, tehtävämateriaalit, saunomismahdollisuus, tehtävien oikeat vastaukset, tulosluettelo ja muistoesine.

Julkiset liikenneyhteydet Riihimäelle

         Katso:

                      www.vr.fi

www.matkahuolto.fi

 Yhteiskuljetus Riihimäeltä Riihisaloon

 Riihimäen rautatieasemalta järjestetään omakustannehintainen (5 euroa/suunta, varaa tasaraha) yhteiskuljetus to 8.9.2011 klo 9.00. Tällä bussilla ehtii ajoissa kilpailukeskukseen Riihisaloon. Kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä on moni ilmoittanut kaipaavansa kyytiä, mutta vahvista yhteiskuljetukseen tulosi:  Sakeri Savolalle, mieluiten sakeri.savola@helsinki.fi, tarvittaessa puhelin 0400-981 098. Odotamme rautatieasemalla vain kyytinsä nyt vahvistaneita. Kerro myös tarvitsetko paluukuljetuksen.

Samalla periaatteella järjestetään kuljetus myös kilpailun jälkeen kilpailukeskuksesta Riihimäen rautatieasemalle.

Autojen pysäköinti ja varusteiden säilytys

 Autot voi pysäköidä kilpailukeskuksen alueelle vartioimattomalle pysäköintipaikalle kilpailijan omalla vastuulla. Partion numerolla merkittyjä varusteita voi säilyttää myös kilpailukeskuksesta varatussa tilassa. Arvoesineet voi jättää säilytettäväksi kilpailunumerolla merkityssä kirjekuoressa kilpailutoimistoon.

 Tiedustelut

 Tätä ennakko-ohjetta koskevat tiedustelut pyydetään tekemään kilpailun nettisivujen keskustelupalstalla (www.suomenlatu.fi/erasm). Toissijaisesti kilpailunjohtaja Niko Blomberg vastaa kysymyksiin sähköpostitse, niko.blomberg(a)loppi.fi (ja tarpeen vaatiessa myös puhelimitse arkipäivisin 040-330 6015). Tiedusteluihin vastataan 2.9. saakka.

Tervetuloa!

24.8.2011

Erävaellusyhdistys Mörskän miehet ry. ja Suomen Latu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s